Gemeente Haarlem Fokker Spin Experience

Vraagstelling

Ruim 100 jaar geleden vloog Anthony fokker als eerste Nederlander boven Haarlem. Om dit heugelijke feit te vieren en te herdenken wilde de gemeente Haarlem een spraakmakend evenement op de Grote Markt  in Haarlem. Omdat de gemeente er niet snel in slaagde om de juiste partner  te vinden,  werd CTL creative relatief laat benaderd. De hele klus moest binnen 2 maanden op de rails staan binnen een strak budget.

Onze oplossing

Door gebruik te maken van ons bestaande netwerk van specialisten op het gebied van videoprojectie, laserprojectie en licht -en geluidsapparatuur  bedachten wij het volgende: Een 3 dimensioneel  audiovisueel spektakel dat optimaal gebruik maakt van de unieke locatie. De basis is een videoproductie, over de geschiedenis van fokker met o.a. de historische vlucht boven Haarlem. De film vertoond op een mega groot ledscherm van 25 vierkante meter, loopt synchroon met een 3D laser show. De laser wordt geprojecteerd op de gebouwen rondom  de Grote Markt en in de lucht, wat zorgt voor een unieke beleving. De toeschouwers komen ogen tekort, want gedurende de show, lichten stukken van de gebouwen op en maken acteurs en zangkoren onderdeel uit van de show.

Resultaat

Een overvolle grote markt met een vlekkeloos verlopen evenement. Veel gehoorde kreten van publiek waren: “Ik kwam ogen tekort, zou het graag  nog een keer zien” “Was gewoon trots dat ik een Haarlemmer ben” Lovende kritieken in de plaatselijke pers, persoonlijke complimenten van de Burgemeester van Haarlem. Binnen budget, precies op tijd leverde CTL Creative een beleving die de verwachtingen van de klant en de bezoekers overtrof.
Client Gemeente Haarlem
Websites
Scroll to Top